Menu

Postavljeno spomen-obilježje u topličkoj školskoj knjižnici za poginule branitelje, učenike škole

U ponedjeljak, 23. rujna 2024. u topličkoj je školi održana prigodna svečanost i postavljanje spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata koji su bili učenici naše škole, a  povodom obilježavanja Dana branitelja Varaždinske županije 22.rujna.

Prigodna svečanost započela je u holu škole izvođenjem himne i kazivanjem domoljubne poezije, a potom i minutom šutnje kojom su se prisutni djelatnici, učenici, roditelji i rodbina poginulih branitelja te ostali uvaženi gosti s poštovanjem i ponosom prisjetili poginulih branitelja koji su bili  učenici naše škole (Zdravko Dvorski, Mirko Hlebec, Goran Horžić i Ivan Keleminec).

Učitelj povijesti Drago Ilić govorio je o sudjelovanju branitelja topličkog kraja u obrani domovine i „Varaždinskim danima rata“. Uslijedio je prigodan program koji su pripremili vrijedni učenici sa svojim učiteljima. Na kraju programa ravnateljica škole Goranka Štefanić prigodno se obratila svima nazočnima, a goste je pozvala da se okupe u školskoj knjižnici gdje su razgledali postavljeno spomen-obilježje za naše branitelje.

Osim roditelja i rodbine poginulih branitelja, svečanosti su prisustvovali predsjednici braniteljskih udruga i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

U realizaciji i osmišljavanju programa sudjelovali su učenici osmog, trećeg i četvrtog razreda pod vodstvom učiteljica Ivane Obad Slavin, Bisreke Bešenić, Ružice Hrženjak, Sanje Habek i učitelja Mihaela Hižeka.

 

Tekst: Sanja Habek

Fotografije: Igor Derdić

1 — 7
2 — 7
3 — 7
4 — 7
5 — 7
6 — 7
7 — 7
24.09.2024
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content