Menu

Erik Denac osvojio 1.nagradu za svoju pjesmu Leto v Toplicama

Na Međunarodnom literarnom natječaju Ljepota zavičajne riječi u organizaciji Ogranka hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar sudjelovao je i učenik 3.a razreda naše škole Erik Denac sa svojom učiteljicom Ružicom Hrženjak.
Pjesma Leto v Toplicama, koju je Erik napisao na izvannastavnoj aktivnosti Mali kajkavci, osvojila je 1. nagradu u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole. Tema natječaja bila je Krajolici moga djetinjstva, a sudjelovalo je ukupno 37 škola, 10 županija, Grad Zagreb i Vojvodina. U kategoriji od 1. do 4. razreda pristiglo je ukupno 20 literarnih radova.

Na svečanosti nagrađenih i pohvaljenih učenika, koja se održala 28. studenoga 2023. u Gradskom muzeju u Bjelovaru, Erik je krasnoslovio svoju pjesmu te za nju primio nagrade i priznanje. Za izvedbu pjesme bio je posebno pohvaljen na što je osobito ponosna bila njegova mentorica Ružica Hrženjak.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja upotpunili su Dječji zbor učenika 4. osnovne škole Bjelovar i učenici Glazbene škole u Bjelovaru.
Ovogodišnji natječaj Ljepota zavičajne riječi bio je posvećen Nasti Šenoa-Rojc koja je ilustrirala prvo izdanje romana Ivane Brlić-Mažuranić Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Tekst: Sanja Habek

1 — 3
2 — 3
3 — 3
30.11.2023
Grad Varaždinske Toplice

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam kolačiće

Skip to content